Huntington Beach State Park, SC

Charleston után a part mentén északnak, Myrtle Beach felé autózva útba esett a Huntington Beach State Park. Sokaknak lehet ez jó megálló, van itt egy nagy mocsaras terület egy kisebb, édesvízi lagúnával, és strand is a tengerparton, meg persze kemping és grillezési lehetőség.

A bevezető út környékén tett sétával kezdtük a látogatásunkat, itt mindjárt szemügyre vehettünk jónéhány aligátort, mindenféle madarakat, és valamelyik kis ösvényen a fejünk fölött egy hatalmas, úgy 12-13 cm átmérőjű pókot is a jó másfél méteres hálója közepén. Elég ijesztőnek tűnt, ekkorához eddig maximum terráriumban volt szerencsém, most meg nézegethettük, hogy hol kellene elhaladnunk ahhoz, hogy ne bőszítsük fel a hálója lebontásával… Sajnos eléggé felhős volt az ég és későre járt, ez a kombináció pedig nem biztosít jó fényviszonyokat fotózáshoz, de azért lőttem néhány szürke képet.

Ezután kimentünk a parthoz sétálni egy kicsit, és megnéztük kívülről az Atalaya nevű, hurrikánoknak is ellenálló kastély-féleséget, ami a nagy gazdasági világválság idején épült, és a területet birtokló Huntington házaspár téli rezidenciája volt, mielőtt az államhoz került.

Közeledett az este, úgyhogy a maradék időben felkerestük az egyik pallót, ami a mocsaras táj fölött vezetett. A park sem méretben, sem jelentőségben nem mérhető az Evergladeshez, a hangulata mégis hasonló volt, habár ez jóval északabbra van. Nyugalom járta át a levegőt, a vízben halak leskelődtek feltehetőleg némi vacsora reményében, félszeg kócsagok tébláboltak, a csendet csak felemás ollójukkal csapkodó garnélák és a halkan suhogó növényzet törte meg. Kikapcsolódós hely, szerettük.

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s