Ethel M Chocolates & Cactus Garden, NV

Utolsó napunkon körutunk kezdő- és végpontjába, Las Vegasba visszaérve volt még kevés potya időnk a repülő indulásáig, ezt pedig rendkívül hasznosan, a külvárosi Ethel M Chocolate Factory meglátogatásával töltöttük el 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A csokoládégyárat a dúsgazdag Forrest Edward Mars alapította 1981-ben, miután már nyugdíjba vonult, és rábízta apai örökségének, a hatalmas Mars Inc. vállalatnak az irányítását gyerekeire…majd pedig azon vette észre magát, hogy unatkozik. Felelevenítette hát frissen megboldogult édesanyja, Ethel Mars régi házi készítésű édességeinek receptjét, és megkezdte gyártásukat, természetesen tartósítószer nélkül, kézzel, szívvel-lélekkel.

Íme a hangyányit ijesztő “Etelka néni” 🙂

EthelMars

Az ingyenes gyárlátogatás maga nem volt egy nagy szám, a decemberivel össze sem lehetett mérni, éppenhogycsak rá lehetett pislantani néhány szorgos-dolgos cukrászinasra egy nagy ablakon keresztül, viszont az ajándékboltba vezető bejáratnál itt is egy főkötős csokisnéni állta az utunkat – háromféle pralinét is kóstolhattunk nála, isteniek voltak. A bolt is roskadozott a nyalánkságoktól, csak sajnos olyan borsos árakon, amennyit még én sem vagyok hajlandó adni szénhidrátért, bármennyire prémium is legyen…de végül találtam egy picike, néhány kockányi csokitáblát $4 alatt, úgyhogy volt mit betöm csipegetni repülés közben. Itt lehet gyönyörködni a finomságokban, érdekesség, hogy árulnak krémlikőrrel töltött bonbonokat is (megtekinthető pl. a Father’s Day Gifts menüpont alatt :)), pedig ilyesmit aztán nem gyakran látni a boltok polcain – annyira szigorúak az államok többségében a szabályok, hogy sok helyre még postán keresztül sem lehetne rendelni a kis hordó formájú pralinékból.

Forrest E. Marsról, a csokimágnásról egyébként érdemes tudni, hogy tőle származott a híres, “szádban olvad, nem a kezedben” szlogen alatt futó, kemény cukorbevonatos M&M’s drazsék ötlete is. A termék sikere ma, jó 70 év elteltével is töretlen, tele vannak vele a boltok polcai, és a reklámjában szereplő beszélő cukorkák figurái is fel-felbukkannak mindenfele, a csokigyár oldalában levő pici M&M World ajándékboltban is láttunk jópárat.

Íme egy a sok “M&M’s spokescandy”-reklám közül…és a folytatás.

Emellett Mars nevéhez köthető még a Mars szelet megalkotása is – bizony, feloldódott végre a név rejtélye 🙂 A családi vállalkozáson, a Mars Inc.-en és leányvállalatán keresztül pedig a milliárdos olyan termékek forgalmazásában vett részt, mint például a Hubba Bubba rágó, az Uncle Ben’s rizs, a Pedigree és Whiskas állateledelek, vagy a többi “ragacsos amcsi csoki”, így a Milky Way, Snickers és társai. A Milky Way-jel kapcsolatban egyébként itt jegyezném meg, hogy az itteni karamellaréteget is tartalmaz, és mellesleg jóval nagyobb, mint az a verzió, amit mi ismerünk otthon..még egy érv az emigrálás mellett 🙂

A csokimanufaktúra oldalában egy világszinten is igen nagynak számító kaktuszkert található, több, mint 300 különféle kaktusz- és más pozsgásfajjal; tettünk egy rövid sétát ebben is, amennyire a hőség engedte.

Természetesen Mr. Mars birodalmában sem maradhatott el a pénzverdézés, igazi szép M&M’s-es penny-vel gyarapodtam. Nézzük is a körút teljes mérlegét:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szinte annyit szereztem bő egy hét alatt, mint az egész addigi kintlét alatt, hurrá-hurrá. Most már összesen 24+2 darab van itthon, súlyra is kezd emberes lenni. Szerencsére a metal check-nél még nem okoztak fennakadást 🙂 Sőt, mi több, kifejezetten szerencsét hoztak, amikor a váróban az utolsó vegasi órát kihasználva megint leültünk félkarúzni egy kicsit – ismét 5 plusz dollár ütötte a markunkat, majd utána a közvetlen járatunk is jóval korábban földet ért a kiírtnál, ilyenről sem gyakran hallani. Szóval a 24 órás hazaútra már tudom, hogy készüljek majd, azt hiszem, még a füleim mögött is penny lesz…

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s