Hollywood-i színházak I. – TCL Chinese Theatre

A Hollywood Boulevard-on, azon belül is a Hollywood-i hírességek sétányán több neves (film)színház is található, a két leghíresebb szinte egymás mellett. Nekünk nem volt időnk egyikbe se bemenni, ill. résztvenni a belsejükben vezetett túrákon, de kívülről azért megnéztük, lefotóztuk őket.

A gyönyörű, pagodaszerű, 1162 férőhelyes Kínai Színházat (TCL Chinese Theatre, vagy ahogy egészen tavalyig hívták, Grauman’s Theatre, az egyik tulajdonos neve után) 1927-ben nyitották meg, azóta szolgál premierek, filmvetítések, partik helyszínéül, de 1944-46 között még az Oscar-gálát is itt tartották.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A filmszínházat a premierek és a sztárokkal való találkozás reménye – na meg jővőre majd az USA eddigi legnagyobb IMAX mozivászna – mellett híres előkertje miatt is rengetegen látogatják. Ez az a hely, amelynek betonjában megtalálhatjuk több, mint 200 híresség kéz- és lábnyomát, aláírását, vagy neadjisten orrának, szivarjának, szemüvegének és egyéb jellegzetes tárgyainak lenyomatát 🙂 Állítólag az utóbbi években annyira felkapott lett már ez a celebes cementöntősdi – az ún. „Hand and Footprint Ceremony” -, hogy sok tömböt már belső helyszíneken kénytelenek elhelyezni. Tavaly még Uggie, A némafilmes c. produkcióban szereplő színészkutya mancsát is „bebetonozták” az utókor számára.

A tradíciót egyébként a hivatalos sztori szerint Norma Talmadge színésznőnek köszönhetjük, aki a színház építésének évében egyszer véletlen belelépett a még nedves betonba – de a tulajdonos, Grauman is nyilatkozott már úgy, hogy ő volt annak idején kissé figyelmetlen. A lényegen ez nem változtat – a Walk of Fame csillagaihoz hasonlóan az előkertből is egy jó kis turistacsalogató marketingfogás lett, így kell ezt csinálni 🙂

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s