Dunbar Cave State Park, TN

Vasárnap a Port Royal Park után elmentünk a Dunbar Cave State Parkba is, ami az előbbitől alig 10 mérföldre található, közel Tennessee és Kentucky határához. Nem rossz dolog itt autózni, ilyenkor tudatosul igazán, hogy az interstate-eken végigrongyolva mennyire nem látni semmit a vidékből. Vicces, hogy mekkora füves terület van a házak körül, egészen komoly bekötőutakra van szükség. A kerítés pedig abszolút nem jellemző – mondjuk ekkora telkeket nem kis beruházás lenne körbekeríteni, persze az elsődleges ok nyilván nem ez.

A parkban pillanatnyilag nincs túl sok érdekesség, csak egy tó kacsákkal, és persze a barlang, ami egy egészen nagy rendszer, összesen 13 km-nyi járattal. Sajnos csak a bejáratát lehet megtekinteni, mert 2010 óta vesztegzár van érvényben egy itt talált fehér-orr szindrómás denevér miatt – így próbálják megvédeni a környező populációkat a fertőzéstől. Szinte az egész országot érinti ez a kór, otthon is cikkeznek róla. A tó melletti erdőben lehet egy 2.5 mérföldes sétát tenni, igazából főleg emiatt álltunk meg.

Talán ezek az utolsó kopár fotóink, azóta minden rohamos sebességgel kezdett el zöldülni ill. virágozni. Itt a tavasz, ill. a tegnapi 30 ºC már akár nyárnak is elmegy… 🙂

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s