Egy legenda születése

Az ember néha érdekes egybeesésekbe botlik. A mai mese Philip T. Clarkról szól, aki Iowa államban született hét évvel azelőtt, hogy családjával Nashville-be költöztek, Tennessee államba. Nem meglepő, hogy közel került a zenéhez, de végül a Vanderbilten orvosi pályába kezdett. Később ezt félbehagyta, és előbb a mérnöki tudományok, majd a művészetek felé fordult.

Lenyűgözték az autók formái, maga is szívesen rajzolt. Egy Allegro néven futó projekt volt a legnagyobb dobása, ahol a többi résztvevő is érintett volt a zenében, így mindennek zenei kódneve volt. Egyszer Nashville-ből Kaliforniába utazott, és Nevadában teljesen magával ragadta a szabadon vágtázó vad musztángok látványa. Tervét keresztülvitte a cégvezetésen, és az autó ilyen néven gördült le a gyártósorokról.

Mustang logó

Clark fiatalon, 32 évesen halt meg a Vanderbilten 1968-ban, de a szaladó vadlovat ábrázoló logóterve máig a típus egyik elválaszthatatlan stíluselemét alkotja.

Mustang Mach 1

A minap rotyogott el egy ilyen Mach 1-es Mustang mellettem, nem semmi gép. Milyen érdekes, hogy a mai egy az egyben ebből táplálkozik: szögletes formában kerek lámpa, hosszú motorháztetőt követő meredeken emelkedő szélvédő majd hosszan lejtő hátsó ablak, oldalt jellegzetes mélyedés, a hátsó kerekek fölött határozott vállak, hátul hármas osztású lámpák, hogy a belsőt vagy a pony package hűtőrácsát már ne is említsem.

A fastback és kabrió mellett készült kétszemélyes lépcsőshátú változat is

Nincs új a nap alatt, lényegében megcsinálták újra ugyanazt, majd söpörték a zsetonokat – retró lázban ég a Világ, a jó formaterv a múltból jön. De mi lehet az a láthatatlan erő, ami miatt már nem készülnek ilyenek a semmiből? Másfelé fordult az érdeklődés? Vagy ezt már mások is kérdezték? 🙂

A lányoktól bocs, nekik ezt a részt küldöm a fentiből. 🙂

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s