Kenyér megint

Időközben kaptunk egy egészen jó receptet (kösz Dió), igaz ugyan, hogy 6-8 óráig kell kelni hagyni a tésztát, viszont nem kell hozzá sem kovász, sem dagasztás, csak egy hőálló üvegtál meg sütő. Az első próbálkozásunk egy kicsit élesztőízűre sikeredett (meg a tálról is kiderült, hogy nem is hőálló :)), talán azért, mert éjszaka csak a hálót fűtjük, és a konyhában túl hideg lehetett neki, így nem kelt meg rendesen. Nah tegnap bevittük a tésztát magunkhoz, most jobban megdagadt, nincs élesztőíze sem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nem mondom, hogy 100-as, kell még kísérletezni vele (bő 10 órát kelt, talán ez sem ideális), de a bolti megoldásokat simán veri, beleértve a bread mixeket is, és még olcsóbban is jön ki. Csak egy kis időt kell rászánni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

3 thoughts on “Kenyér megint

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s