Little Havana, Miami, FL

Miami nyugati részén, nem messze a központtól található a Little Havana nevű városrész, mely a ’60-as években kapta ezt a nevet, amikor ugrásszerűen megnőtt a kubai bevándorlók száma. Sok más közép- és dél-amerikai országból származó is él itt, mostanra a hispánok aránya 90% fölött van (aminek több, mint fele kubai).

Welcome to Little HavanaLittle Havana To Go

Mi sajnos vasárnap délelőtt jártunk itt (Nóri a hotelben maradt némi extra alvás reményében), amikor még éppen csak éledezett a környék, valószínűleg este felé jóval nagyobb nyüzsgésben lehetett volna részünk. Azért így is átjött a hely hangulata, ugyan még nem jártam a kontinens délebbi országaiban, de hasonlónak képzelem el. Voltak lepukkant éttermek-kocsmák, dominó motívumok, tipikus színkavalkád, és persze szivarboltok, mi más. Nem lehetett nem megvenni néhány szálat. 🙂

Szivarbolt

A séta után a szálláshoz (ez Miami Beach-en volt) visszafele menet keresztülmentünk Miami belsőbb részein is a felhőkarcolók között, és láttunk néhány óceánjárót is. Korábban szándékunkban állt egy ilyenre is felülni, de aztán eltaktikáztuk magunkat, és nem sikerült jó áron jegyet kapni, így ez most kimaradt, utólag talán jobb is, volt bőven látnivaló…

MiamiHajók

Talán még ehhez a bejegyzéshez tartozik, hogy estefelé beültünk a Puerto Sagua nevű kubai étterembe, ahol ettem egy Ropa Vieja-t, bármit is jelentsen ez. 🙂 Marhahús volt benne, és rizs meg sült plantain, ami azt hiszem a banán rokona, sütve egészen finom.

Ropa Vieja

A végére pedig a szokásos zárás: meséljenek a képek. 🙂 (Mennyivel jobban hangzik, mint az, hogy lusta vagyok tovább írni… :))

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s