Mindennapi kenyerünk

A kenyér, na az nem egyszerű. Alapjában véve előrecsomagolt, szeletelt kiszerelésből van nagy választék, ezek abszolút nem ropogósak, és szinte mindig édesek, tehát inkább hasonlítanak kalácsra. Vannak egészen ehetők is, de az első hetek után egyre kevésbé bírtunk rájuk nézni.

Néha látni helyben sütött, minőséginek tűnő dolgokat is, de ezek iszonyatosan drágák, egy kb. negyed kilós akármi is simán $5-6. Szoktak lenni félkész okosságok is, nah eddig ilyeneken éltünk. A sütést leszámítva teljesen készen árulják őket, 400 ºF-en kb. 10 perc alatt fogyasztható állapotba kerülnek (hoppá, lehet, hogy ezért magas a villanyszámla?), ropogós héjuk lesz, és persze ezek nem édesek. 4 db zsemle-szerű valami $2.79 a Harris Teeterben, vagy ugyanennyiért van 6 db kisebb, kb. hasonló mennyiség. Walmartos is van olcsóbban, azt nem szeretjük.

Ez így már tartható, de azért még mindig elég drága, úgyhogy most megpróbálkoztunk a sütéssel. Először csinált Nóri egy élesztős dolgot, ami hűlés közben eléggé összezuhant, és tömör lett, de azért majdnem a felét megettük. 🙂 Aztán kipróbáltunk egy gyári keveréket is:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nah ez egészen jó, minden összetevő szépen ki van mérve, csak vízzel kell összekavarni, és kelni hagyni. A végeredmény habár nem ropogós, de egészen fogyasztható, a ~400g szárazanyag pedig $3.10. Azt nem tudom, hogy ebből milyen nehéz kenyér lesz, mérlegünk meg nincs. Mindenesetre már a harmadikat sütjük.

Egy munkatársamnak van kovásza, abból finom kenyeret tud készíteni (ropogós a héja és a belseje nem tömör), csak ugye egyrészt a kovászt el kell tartani, másrészt meg én nem szeretnék kenyérsütőt venni. Az a $60-70 nem a világ, de úgysem tudom hazavinni, meg egyébként is. Csak ugye anélkül meg kézzel kellene dagasztani. Talán egyszer, majd. Poénból.

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s