Georgia Aquarium

Szombaton Atlantában megnéztük a Georgia Aquariumot is. 2005-ben nyitották meg, ez volt a világ legnagyobb akváriuma mostanáig. Hét közben még ilyen címen olvastunk róla, aztán mire eljött a hétvége, megnyitották a S.E.A. Aquariumot Szingapúrban (egészen pontosan nov. 22-én), így amikor mi láttuk, akkor már csak a világ második legnagyobb akváriuma címmel büszkélkedhetett. Azért szép volt így is. 🙂

Az épület hat szekcióra van felosztva a bemutatott ökoszisztéma szerint, összesen 32 millió liternyi életteret biztosít az itt lakó több, mint 120 ezer élőlény számára. Nóri kedvenc teknőse:

És egy felettünk elúszó ördögrája:

Volt delfines show is, amin sajnos nem lehetett fotózni, mindenesetre meglepően jól idomítható élőlények, mindenféle ugrálásokat, szaltókat, lovaglást, stb. mutattak be összehangoltan, zenére, egy közepesen érdekes, inkább hatásvadász kerettörténetbe foglalva. Nem kevesen voltak kíváncsiak rá, pedig napi négy ilyen show van:

Voltak édesvízi akváriumok is, de tengeriekből jóval többet rendeztek be, és persze sokkal nagyobbakat, ahogy ez általában lenni szokott.

Nem szeretném, hogy nagyon hosszúra nyúljon a bejegyzés, úgyhogy itt most befejezem, meséljenek tovább a fotók!

(Ez egy új galéria típus, de a képekre klikkelve már ugyanúgy lapozható, mint az eddigiek – viszont a képcímekkel a mai frissítésük után kicsit hadilábon áll a WordPress.)

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s