Közeleg a tél

Ahogy korábban már utaltunk rá, Nashville éghajlata szubtrópusi, az otthoninál melegebbek és párásabbak a nyarak, illetve enyhébbek, és mondhatni hómentesek a telek. Legalábbis ezt ígérik, és eddig nem csalódtunk: múlt héten még voltak napok, amikor rövidujjúban is szinte folyt rólam a víz a napsütötte utcákat járva. A skype-oláskor irigykedőknek üzenem, hogy mostanra azért itt is beköszöntött a hideg, a kabát most már elengedhetetlen kellék, a lakásban meg fűtés nélkül már eléggé fázunk. Rendesen befűteni pedig ezekkel a meleg levegőt HANGOSAN fújó berendezésekkel kicsit macerás, amíg járnak, addig minden szép és jó, de az éjjeli csend reményében való lekapcsolás után igen hamar elillan a hatásuk. Az amcsik viszont nem valami fázósak, így az albérletben és a hotelben is mindössze 1+1 vékonyka ágytakarót bocsátanak csak az ember rendelkezésére, erre készüljön fel az, aki esetleg erre jár.

A helyzet elsőszámú megoldása Petinek köszönhető, aki hónapfordulós meglepetésként rendelt nekem az Amazonról egy “queen size” méretű és pihepuha plédet (fedőneve: Fluffy), természetesen bordó színben. (Ez már amúgy a negyedik pléd, amit életem során kaptam Tőle, de sosem unom meg.) Azóta öröm az alvás (némi hajtogatás után 4 vékony réteg +ez, és máris van súlya az ember fölé kiterülő takaróalkalmatosságoknak, aki aludt már falun nagyika-féle dunyhában, az tudja, miről beszélek), és öröm a napközbeni lét. Fluffy egyértelműen új színt hozott mindkettőnk életébe, esténként Peti immár azzal szórakozik, hogy elektromosan feltölti vele a hajamat, vagy ha hideg van, jóóó alaposan betakargat. Nagyszerű.

Szóval nem panaszkodhatunk, ez szinte jobb, mint a tévé. (Gyk: amit sosem nézünk 🙂 )

További megoldásként egy olajradiátor beszerzése is felmerült bennünk, már ki is néztünk egy kis gagyit a Walmartban, aztán elkezdtünk a használtak között is válogatni a neten, de addig-addig odáztuk a dolgot, amíg…teljesen véletlenül hétvégén kijött a házhoz a főbérlőnk, cserélgetett-igazgatott ezt-azt, majd úgy mellékesen előkapott a kocsijából egy hősugárzót, hogy nem kell-e nekünk a lakásba télire pluszban. Kellett 😀 Zsír új, bontatlan, márkás, termosztátos, csendes, távirányítós…Cheryl még mindig hozza a formáját. Úgyhogy most már hullhat akár a pelyhes is, fel vagyunk készülve a farkasordító hidegekre. (De hétvégén állítólag megint 20 fokok lesznek.. :D)

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s