Cheekwood Botanical Garden

Hétvégén a Nashville délnyugati részén található Cheekwood nevű botanikus kertben voltunk, mely már több, mint fél évszázada fogad látogatókat. A 220 ezer négyzetméteres terület még így késő ősszel (mondjuk erre inkább csak a novemberi dátum utal, 27 ºC volt..) is igen dekoratív, szépen rendben van tartva.

Az egyik épületben épp Orchidea Show volt, nem gondoltam volna, hogy ennyiféle változat létezik. Természetesen ennek a területnek is megvannak a fanatikusai, a kiállításon rengeteg díjazott példány is megjelent. Ilyen blokkok voltak precízen megvilágítva, és persze tömény virágillat terjengett mindenhol:

A terület egyébként kb. egy tucat kisebb tematikus kertre van felosztva, mint pl. japánkert, gyógynövényes kert, vagy a Burr Terrace Garden, ami a 16. századból fennmaradt, legrégebbi ismert olasz botanikus kert stílusában készült, a középső szintjén egy armilláris gömbbel díszítve. Amikor picivel zárás után eljöttünk, már gyertyákkal volt feldíszítve, épp egy esküvői ceremónia kezdődött el – van ízlése a párnak, lenyűgöző helyet választottak, a képen sajnos nem igazán jön át a hangulata:

A kertben a gondosan felcímkézett, mindenféle különleges növények mellett voltak például szobrok, patakok, és olyan érdekességek is, mint a kis modellvasút:

Ahogy a képen látszik, az egyik szerelvényen a mozdony Thomas volt személyesen, nem is lehet kérdés, hogy a képet Gabikának küldjük sok szeretettel, meg persze az alábbi videót is:

Azt hiszem érdemes lesz tavasszal visszajönnünk ide, amikor minden virágba borul. Most pedig megkímélek mindenkit a fárasztó olvasástól, meséljenek a képek. 🙂

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s