Temetőlátogatás

Csak hogy megint alkalomhoz illő legyen a blog témája. Nashville egyik legnagyobb temetőjébe (Woodlawn Cemetery) véletlenül, kocsikázás közben botlottunk bele..nem volt kiírás vagy kerítés sehol, csak gyanús lett messziről, hogy miért övezi az autóút mindkét oldalát óriási zöld rét, és miért nőnek rajta hatalmas virágok, túlontúl szabályos elrendeződésben 🙂

Leparkoltunk hát, és közelebb mentünk..

..és igen, ez egy temető, tényleg nincsenek sírkövek, csak egy-egy vízszintesen lerakott névtábla, rajta pedig maximum egy csokor művirág. (Melyek közül némelyik világított is, ahogy egy este konstatáltuk később..brrr.)

Nekem igazából tetszik a megoldás, rendezett, és legalább nem csinálnak akkora üzletet szegény halottakból, meg nem megy az, hogy “nézd má’, a szomszéd Mariskánál szebben csillog a márvány!”. Állítólag sok helyen az Államokban ilyenek a temetők, de nekem ez új volt, a filmekben sem tűnt fel eddig különösebben.

Azért itt is akadt, aki igyekezett kitűnni a tömegből 🙂

Két héttel ezelőtt a Smoky Mountains-nél is találtunk egy icipici temetőt az erdő közepén (a kis puritán templom mögött), ez már a felépítésében azért jobban hasonlított az otthoniakra. Az előbbi parkos-virágossal szemben viszont itt már kevésbé szívesen sétálgatnék sötétedés után..

Igen, az a kicsi, 10 centis kődarab is egy sírkő akar lenni 🙂 Érdekes ez is. De azért a Farkasrétinek is otthon megvan Halottak napján a maga szépsége a sok fénylő mécsessel..

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s