Mindenszentek – Halloween

Az eddig kint töltött bő egy hónapunk alatt állandó jelleggel botlottunk bele a szerteszét kitett díszekbe, giccsekbe, jelmezekbe, bizarr tökízesítésű sörökbe, a korábban már bemutatott pumpkin-sütikékbe, és természetesen utcai tökárusokba is (hajszálpontosan az otthoni standos dinnyeárusokkal analógok, csak a portékájuk színe kicsit élénkebb :)). Bizony, itt óriási hagyománya van a Mindenszentek, pontosabban a Halloween megünneplésének. Tudom, sokan fujjognak, hogy hülyeamcsiszokás..felesleges, egyrészt mert a mi húsvéthétfői locsolkodásunk szerintem semmivel sem értelmesebb, másrészt a töklámpázás, de még a “Trick or treat!” jegyében zajló édességvadászat is eredetileg kelta ill. angolszász eredetű 🙂 Igaz, az amcsik sokkal lelkesebbek e téren. Illetve a Wikipédia szerint az utóbbi években már ők sem annyira, mert egyre több gyerek tűnt el rejtélyes módon a csokigyűjtögetős éj leple alatt..

Nade egy szó, mint száz, sütőtökös-szellemes fotókból mostanra egész szép kis csokor gyűlt össze már nálunk, alkalomhoz illően fogadjatok párat sok szeretettel.

Elsőnek itt van egy tökös-denevéres-csontvázas vödröktől roskadozó polc, ebbe lehet gyűjteni a gyerekeknek a muníciót. (Igen, ez a kép volt már korábban, Walmartos, de hátha valaki lemaradt róla :))

Ha nem a kapó, hanem az adó fél leszel október legvégének éjszakáján, ilyenekből tudsz például bespájzolni:

És kell is. A házadba bekopogó éhes apróságokkal nem érdemes ujjat húzni, különben tényleg jön a “trick”..

Jelmezen, vödrön és nasikon kívül egyébként láttunk még ezerféle más Halloween-es kiegészítőt is a Walmartban. Az egyik legviccesebb nekem ez a folyékony szappan volt, amiben semmi értelmet nem véltem felfedezni, olyan gyerek biztosan nincs, aki az ilyesmit értékelné 🙂 Mindenesetre igazán creepy (ahogy ez a régi kedvenc vizsgaidőszakos, témába illő játékom is).

A legdurvább Halloween-es giccsek lelőhelye szerintem mégis a “Curious Heart” nevű ajándékbolt lett volna, melyet csak kívülről pillantottunk meg a Walmart irányába menet. Elnézve, talán jobb is így 🙂

Zárásként pedig egy kép a Walmart előcsarnokában levő, “The walking dead” figurákkal teli, ún. halászós típusú szezonális játékautomatáról. Kezeket fel, aki örömmel adna pénzt csemetéjének plüss zombira! 🙂

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s