Munkahely I. (embereknek)

Már négyen jelezték, hogy a blogban nincs semmi a munkámmal kapcsolatban, ezt a hiányosságot igyekszem most pótolni.

Azt már talán hallhattátok, hogy a Vanderbilt University (itt többnyire csak Vandy-nek becézik) egyik szervezetében tevékenykedem, hivatalosan mint research scholar (nem tudom mi a pontos magyar megfelelője, valamilyen tudományos munkatárs), de nem kell semmi nagy dologra gondolni, itt is szoftvert tervezek-fejlesztek, mint otthon. 🙂

Ez a környék egyik legnagyobb magánegyeteme, 12 ezer diák tanul itt szerte a világból, és összesen több, mint 20 ezer alkalmazottjával az állam második legnagyobb munkaadója is egyben a FedEx után. Nem kifejezetten infós hely, a 3/4-ét a Medical Center teszi ki, amit az ország legjobb kórházai között tartanak számon.

A szervezet ahol én vagyok, a Vanderbilten belül egy porszem, bő száz emberrel. Kívül-belül szép, modern irodaházban dolgozunk, mindenki kedves és segítőkész, a viszonylag kis cégek előnyei még érezhetők, nincs vészesen túlszabályozva a működés. Persze néhány hét után nyilván elég kicsi a rálátásom a dolgok menetére.

Sok magyar van, ami megkönnyíti a helyzetemet, ugyanakkor az angoltanulást meg hátráltatja, itt is igaz a némileg talán elcsépelt ábra:

Az egyetem többi részéhez hasonlóan itt is vannak a Föld minden tájáról emberek, közvetlenül mellettem egy orosz srác ül, de vannak a Távol-Keletről, vagy pl. Svédországból is.

Korábban már talán volt, hogy az albérletünk elég közel van, gyalog alig néhány perc, így ebédelni egyelőre haza járok, pláne hogy amíg Nóri dolgai nem rendeződnek, és nem kezd el valahol dolgozni, addig Ő is itthon van, és még néha főzésre is ráveszi magát valahogy. 🙂 Ha ez változik, akkor sem hiszem, hogy nagy gond lesz, éttermek tekintetében a környéken igen széles a választék.

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s