Albi ismét

Kezdjük megszokni-megszeretni az albérletünket, a tegnapi kétnapos kirándulás után pl. tök jó érzés volt HAZAjönni 🙂 A belsejét korábban már bemutattuk, van pár furcsaság, de megszoktuk. Főzünk, mosunk, takarí..na nem, a takarítás az még kimaradt (pedig nem kicsit koszos a kégli, annak ellenére, hogy a főbérlő elvileg takarítónővel suvickoltatta ki a beköltözésünk előtt). Ez elég fura, mert unalmas óráimban utóbbi szokott lenni nálam a pótcselekvés..de most találtam más “hobbikat”, ld. majd egy következő bejegyzésben.

Az itteni porszívó egyébként durva egy jószág, pedig nálam az még a konyhában is egyes számú takarítóeszköz lenne, de kb. megemelni nem bírom 🙂 A hangja se semmi, pláne akkor, amikor a permanensen működő forgókeféje a parkettára téved (most már értem, miért tiszta karc minden). Külsőre amúgy nagyon dizájnos darab, az amcsi hoteles-kiszolgálós játékokban (R.I.P. vizsgaidőszak) is mindig ilyet láttam, tetszik 🙂

A főbérlőnkről is pár szót: Cheryl-nek hívják, és már az első perctől kezdve mintha a második anyukánk lenne. Kedves, érdeklődő, a lakásában minden jóval ellátott minket (a turmixgéptől kezdve takarítószerekig minden van, még törülközőt, ágyneműt is hozott), és már az első hetünkön kihívta a rovarirtókat és szerelőt is, olyan problémára, amit mi észre se vettünk..remélem, ez nem csak afféle beetetési időszak volt 🙂 A hab pedig a tortán: ma beállított egy tucat megcímzett, felbélyegzett (!) borítékkal, hogy majd azokban tudjuk neki postázni a lakbéres csekkeket, ne kelljen emiatt papírboltba meg ide-oda rohangálnunk. Apró, de annál kedvesebb gesztus 🙂

Egy-két dolog azért ebben az albérletben sem tökéletes, a zuhanyt és az ablakokat pl. továbbra is kicserélném (a szellőztetés menete: kitámasztó fadarab felülről leügyeskedik, kallantyú elfordít, belső ablak feltol, külső ablak két összehúzhatatlan és fájdalmat okozó retesz segítségével feltol, közben külső ablak erősen, csak meghatározott szögben és némi anyázás közepette megtart és megtámaszt, különben keretéből ki-kiesik..grrr), de ezek apróságok. (Nem is volt célom külön panaszkodni miatta, csak Dia kért múltkor fotót, kérés teljesítve :))

A szomszédokat tekintve is 5-ből 4 rendben van, a felettünk lakó, kortalan arcú ázsiai srácnak viszont – gondolom, köszönhetően a könnyűszerkezetes megoldásnak – sajnos néha halljuk a lépteit, leginkább akkor, amikor valami furcsa kopogós cipőben járkál. Eddig azt hittem, a fapapucs csak Hollandiában divat 🙂 Sokszor még hajnali 1-2-kor is fel-alá cirkál amúgy, amikor már minden normális ember (kivéve engem :)) régesrég nyugovóra tért. Neki küldeném a következő zseniális számot:

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s