Heuréka!

Na végre..megtudtam, mi a szösz az a nagyon fényes levelű fa, amiről már korábban írtam! Semmilyen kulcsszó, és semmilyen szitokszó nem segített eddig, napokig ettem a kefét, még meg is kérdeztem itt valakitől, de az illető csak annyit tudott mondani, hogy tavasszal virágzik. (Köszönjük, Emese.) Itt minden sarkon áll egyébként egy ilyen, és tele van a járda a lehullott, olykor tenyérnyi nagyságú, buzogányszerű terméseivel..nem vagyok egy növényrajongó, több féléves rendszertani tanulmányaim során se sikerült elsajátítanom a zöldfélék egymástól való megkülönböztetésének irigylésre méltó képességét, de ez tényleg tetszik. És végre, tegnap az esti sétánk során lehullott a lepel a titokról: hevert a földön egyetlen darab olyan termés is, amiben még megmaradtak a magok (sajnos fényképező nem volt nálam, de mire jó a google). És ez tette fel egyben a pontot az i-re is, már ami a kedvenc növénnyé való avanzsálódását illeti, voilá, piros:

A magok színe alapján pedig már nem volt nehéz megtalálni: Magnolia grandiflora (örökzöld liliomfa). Otthon is ültetik néhol egyébként, bár a fagyot túlzottan nem bírja. De ha hihetünk az autóneppernek, itt ugye télen se fagy, se hó, se télapó, úgyhogy valószínűleg direkt lett fenyőfák helyett ezzel teleültetve a város:)

Fotók alapján hatalmas virágai lesznek, nagyobbak, mint a fejem, úgyhogy már alig várom a tavaszt!

Amúgy Petinek tegnap szülinapja volt..két sör után nagy lelkesen nekiállt hajtogatni nekem egy kis ajándékot az egyik nagybevásárlásunk blokkjából. Nem egészen olyan, mint a magnólia, de a szándék a fontos:D

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s