Csodák “palotája”

Nyugat, civilizáció, fehér ember. E tekintetben nincs nagy különbség Európa és Amerika között, de van egy-két apróság, ami mégis napi szinten emlékeztet arra, hogy nem otthon vagyunk:)

A lakáson belül – az itt-ott elképesztő méretek mellett – például ez:

Ja, hogy mi ezen a furcsa?:) Pár hiábavaló rángatás után mi is rájöttünk: a megnyitáshoz nem felfele, hanem magunk fele kell húzni a kart. Nüansz, de egy-egy kómás reggelen még a mai napig elrontom a dolgot..:) (Update: Petinek az előbb éberen is sikerült, kezében is maradt a fél csap:D)

Aztán ott vannak a konnektorok. Nem az az otthoni klasszik malacorr, hanem inkább mint pár oldalra fordított szellemfej. (A boltokban uralkodó Halloween-őrület után ki is nézném belőlük, hogy ez direkt van így:))

Itt villanyon alapszik egyébként az élet, ezzel működik a fűtés és a tűzhely is. Mindkettő valahogy kicsit más, mint otthon.

A kényelem egyébként nagy úr, kis melegben már jajajajj klíma (alig bírtam meggyőzni ma a főbérlőt, hogy a lakásban levő, tippre 20-22 fok nekem TÉNYLEG teljesen megfelel, sőt), kis hidegben már jajajajj fűtés. Én inkább egy jó kis ablakcserével kezdeném, az az egyetlen rétegnyi üveg, amit itt mindenhol használnak, még a zaj ellen se nagyon véd:) De hiába, ezt már az egyik félvér autónepper is megmondta néhány nappal ezelőtt, mikor egy cabrio autó mellett vacilláltunk: itt ugyan sosincs hideg, sosincs hó, tökéletesen elég lesz az a ponyvatető. Trust me. Annyira nem volt hiteles:)

Mikrosütő szőkéknek:)

Ez meg az a dolog, amivel szerintem sosem fogok megbarátkozni..a fix zuhany. Egy vacak falból kilógó zuhanyfej, ennyi az egész, a vízsugár gyenge, az irányíthatósága minimális. Arra pont jó, hogy fürdés közben vizes legyen a hajam, valamint néha fázzak, de arra már nem, hogy mondjuk ki tudjam öblíteni vele a kádat, vagy neadjisten még le is tudjam öblíteni vele magamról a tusfürdőt. Ez itt mindenhol ilyen, az ideiglenes szálláson is pl. ezt a típust láttuk, furcsa, hogy miért szeretik ezt annyira. Azért nem kell aggódni, fogok tusolni az év folyamán:D

u.i.: A wc is kicsit más, mint otthon, de ezt már az olvasók fantáziájára bíznám, mert mégiscsakhogyna:)) Teljesen rendben van amúgy, pedig sokszor kritikus pontja ez a külföldi létnek..néha még az otthoninak is. Diának üzenem, hogy hálistennek ez sem az a mélyöblítéses csoda, amitől frászt szoktunk kapni:D

2 thoughts on “Csodák “palotája”

  1. Dia

    A csap nagyon tetszik, és köszönöm, hogy a WC-ről eszedbe jutok:D de ha én ott lennék, úgyis az autóban laknék így nem érdekelne a lakás többi része:)

Új hozzászólás írása

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s